Saquet d'espinacs

Avui a la carmanyola portava espinacs a la catalana, i amb els espinacs que m'han sobrat he fet el sopar, saquets amb creps casolans.



Espinacs a la catalana

Si utilitzem espinacs congelats, deixeu-los descongelar, també podeu posar els cubs d'espinacs congelats a la paella, o bé, si decidiu fer-ho amb espinacs frescos, cal netejar-los bé,  bullir-los amb aigua, i després escorre'ls.

Posem en aigua un grapat de panses perquè quedin més toves.

Passeu els pinyols per una paella amb una gota d'oli perquè quedin torradets, reserveu-los.

Poseu una mica d'oli a la paella, i afegiu uns daus de pernil, els espinacs descongelats, afegiu la sal, les panses, i els pinyons torrats. 

Si voleu, podeu posar una cullerada de crema de llet, o una mica de formatge.

 Creps

Aquestes són les mesures que utilitzo per persona (surten 3 creps per persona)

  • 1 ou
  • 1 tassa petita de llet
  • La mateixa mesura (una tassa petita) de farina
  • un polsim de sal

Barregem tots els ingredients a la batedora, i ho deixem reposar 30 minuts a la nevera.

Posem una mica d'oli o mantega en una paella, i passem un tovalló, com si netegéssim la paella.

Amb el foc molt suau, tirem dues cullerades de la barreja, i donem voltes a la paella, perquè quedi tota la paella coberta, d'una capa fina.

Quan estigui feta per un costat (1 minut) podreu girar-la. Pot ser les primeres no surten gaire bé, però quan controleu, la quantitat i la temperatura, us sortiran cada vegada millor .

Per aquesta recepta, he posat una cullerada d'espinacs al centre, i he ajuntat les vores, com si fes un farcellet, es pot tancar amb una fulla de cibulet. Després 5 minuts al forn, abans de servir.

També podeu comprar pasta filo, i us estalvieu fer els creps!

Nota: Entre crep i crep, passeu el tovalló amb oli per la paella, així no s'enganxaran. Imprimir recepta

1 comentario: