És temps de quaresma! I també de bunyols! Us presento una versió dels típics dolços: els bunyols de poma de la Mireia Carbó, però amb el meu toc personal!
Ingredients:
- 1 poma golden
- 1 ou
- 3 cullerades de sucre
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 1 pessic de sal
- 100 g de farina
- oli d'oliva
- sucre
- anís
- mig sobre de llevat
Preparació:
- Bateu l'ou amb 3 cullerades de sucre, afegiu una culleradeta de canyella, i el pessic de sal.
- Peleu la poma, i talleu-la a trossets, afegiu-la a la barreja de l'ou. La Mireia Carbó proposa ratllar-la. Però si tritureu la barreja amb la batedora, també surten bé.
- Afegiu el llevat i la farina tamisades (quedaran més esponjosos). Podeu utilitzar un colador de malla. Barregeu fins que quedi una pasta homogènia.
- Escalfeu oli abundant en una paella. Quan estigui calent, però que no arribi a bullir. Aneu afegint, cullerada a cullerada, la pasta.
- Quan ja siguin rossos per totes bandes, retireu-los i deixeu-los sobre un paper absorbent.
- Poseu un bol amb anís, i un plat amb sucre, mulleu els bunyols primer a l'anís, i després arrebosseu-los amb el sucre.
Excel·lent. És el que estava buscant per fer. Gràcies
ResponderEliminar