A veure? Què tenim a la nevera? Albergínia, ceba, i tomàquet ! Perfecte ! Els ingredients principals per fer albergínia farcida, més qualsevol cosa que tingueu a la cuina, es poden farcir de carn picada, de xampinyons, de tonyina . . .
Ingredients:
2-3 albergínies: calculem mitja albergínia per persona. I recordeu fer de més, perquè aquest és un bon plat de carmanyola !
250g de carn picada ( jo vaig posar dues hamburgueses)
2 o 3 tomàquets madurs
1 ceba tendra
1 gra d’all
formatge ratllat al gust
Notes:
- Podeu fer-les amb la meitat de carn picada de vedella i l’altra meitat de porc.
- No teniu carn picada, ni hamburgueses, ni botifarres, però segur que 2 llaunes de tonyina si. Quan tingueu la ceba, el tomàquet i l’albergínia cuits , afegiu la tonyina , deixar coure una estona i farcir les albergínies amb aquesta barreja. - Si teniu xampinyons frescos podeu tallar-los a làmines i afegir-los quan tinguem la ceba cuita. També podeu utilitzar els bolets saltejats congelats. - Si afegiu una miqueta de beixamel en el farcit, aquest quedarà més suau i
cremós.
Preparació:
1. Pre-escalfeu el forn a 200º.
2. Renteu les albergínies, talleu-les per la meitat , emboliqueu amb paper de plata i coeu-les al forn uns 25 minuts, fins que estiguin tovetes. Deixar refredar fora del forn.
3. Piqueu la ceba, l’all i el tomàquet per separat. Escalfeu unes cullerades d’oli en una cassola, poseu l’all picat i la ceba, fins que agafin color. Afegiu la carn picada (o/ i els xampinyons), remeneu durant 3 minuts, i afegiu el tomàquet tallat a dauets petits. Mentre tot cou a foc lent.
4. Traiem la polpa de les albergínies , tallant-la a trossets petits, i l’afegim a la cassola, mesclant tot molt bé. 5. Ara ja tenim tots els ingredients del farcit. Afegim sal i orenga al gust i deixem coure uns 6 minuts. Si voleu podeu afegir una mica de formatge, o una cullerada de crema de llet o una cullerada de beixamel, quedarà molt cremós.
6. Farcim les albergínies amb el sofregit , tirem formatge per sobre , i gratinem.
* Per fer la beixamel: En un cassó, poseu a escalfar una cullerada de mantega. Quan aquesta estigui desfeta, baixeu el foc, afegiu una cullerada de farina ( sense deixar de remenar mai) , veureu que la farina queda absorbida per la mantega. Afegiu una altra cullerada de farina, i remeneu, veureu que es forma una pasteta espessa, afegiu una miqueta de llet, i seguiu remenant, i incorporant la llet, i així fins que us quedi amb la textura desitjada. Afegiu una miqueta de sal i nou moscada i deixeu reposar.
Si a l’hora d’utilitzar-la, veieu que us ha quedat massa espessa, torneu a posar-ho al foc (suau) i incorporeu una miqueta més de llet sense deixar de remenar.
Preparació:
1. Pre-escalfeu el forn a 200º.
2. Renteu les albergínies, talleu-les per la meitat , emboliqueu amb paper de plata i coeu-les al forn uns 25 minuts, fins que estiguin tovetes. Deixar refredar fora del forn.
3. Piqueu la ceba, l’all i el tomàquet per separat. Escalfeu unes cullerades d’oli en una cassola, poseu l’all picat i la ceba, fins que agafin color. Afegiu la carn picada (o/ i els xampinyons), remeneu durant 3 minuts, i afegiu el tomàquet tallat a dauets petits. Mentre tot cou a foc lent.
4. Traiem la polpa de les albergínies , tallant-la a trossets petits, i l’afegim a la cassola, mesclant tot molt bé. 5. Ara ja tenim tots els ingredients del farcit. Afegim sal i orenga al gust i deixem coure uns 6 minuts. Si voleu podeu afegir una mica de formatge, o una cullerada de crema de llet o una cullerada de beixamel, quedarà molt cremós.
6. Farcim les albergínies amb el sofregit , tirem formatge per sobre , i gratinem.
* Per fer la beixamel: En un cassó, poseu a escalfar una cullerada de mantega. Quan aquesta estigui desfeta, baixeu el foc, afegiu una cullerada de farina ( sense deixar de remenar mai) , veureu que la farina queda absorbida per la mantega. Afegiu una altra cullerada de farina, i remeneu, veureu que es forma una pasteta espessa, afegiu una miqueta de llet, i seguiu remenant, i incorporant la llet, i així fins que us quedi amb la textura desitjada. Afegiu una miqueta de sal i nou moscada i deixeu reposar.
Si a l’hora d’utilitzar-la, veieu que us ha quedat massa espessa, torneu a posar-ho al foc (suau) i incorporeu una miqueta més de llet sense deixar de remenar.
Moltes Gracies
ResponderEliminarM'alegra que ho gaudiu! Que aprofiti!
ResponderEliminarLa llet freda o calenta?
ResponderEliminarWeno esta en el horno, la pinta es buena y muy facil , aver k tal de sabor, yo puse carne cebolla y berenjena con la bechamel encima y queso emental rallaro.
ResponderEliminarUf..de lo que escribo a lo que se publica algo pasa que se cambian las palabras!!
ResponderEliminarJo amb el farciment vaig posar-hi llenegues per comptes de xampinyons. Van quedar bonissimes
ResponderEliminarJo la faig tipus lassagna perquè ocupi menys espai al forn i així puc fer, en una sola safata de form fonda, albergínes per a 10-12 persones. Vaig alternant capa d'albergínia (cal fer-li algun tall radialment perquè quedi plana), capa de farcit i capa fina de beixamel. Fins arribar dalt de la safata (m'entren unes 3x3= 9 capes). La darrera ha de ser la de beixamel. Formatge ratllat i a gratinar
ResponderEliminarAh, i i afegeixo més verdures (pastanaga, carbassó, ...) tot i queda bé!
ResponderEliminarTot hi queda bé ... volia dir
ResponderEliminar