Oli
All
1 ceba ben gran
1 pastanaga
1 pebrot
2 tomàquets madurs
brou de pollastre o
aigua
un grapat d'arròs
una fulla de llorer
Preparació:
1. En una cassola,
escalfeu un bon raig d'oli, afegiu un grill d'all a trossets. Quan
sigui rosset, retireu-lo per tal que no es cremi.
2. Piqueu una ceba
ben grossa, i la fregiu amb el mateix oli. Mentre la ceba va fent-se,
piqueu una pastanaga, i un pebrot verd i afegiu-lo a la cassola
juntament amb la ceba. Peleu dos tomàquets madurs, talleu-lo (
trèieu les llavors) i feu-ne trossets.
3. Quan les verdures
estiguin gairebé cuites, afegiu el tomàquet. També podeu afegir
dues cullerades de salsa de tomàquet fregit. Deixem coure 5 minuts
més.
4. Agafeu la
batedora i tritureu totes les verduretes del sofregit. Afegiu una
miqueta de brou de verdures ( si no teniu, també serveix aigua).
Afegiu un polsim de sal i tasteu. És millor fer curt ara, i si cal,
afegir mes sal després quan les llenties ja siguin cuites.
5. Poseu les
llenties en un colador i netegeu-les sota l'aixeta. Quan siguin
netes, poseu-les a la cassola amb el sofregit que heu fet. Cobriu
amb aigua o brou. Afegiu un grapat d'arròs i una fulla de llorer.
Deixeu-les coure uns 20 minuts. Aneu tastant i rectifiqueu de sal.
6. I com moltes
receptes, aquest plat serà més bo a l'endemà!
No hay comentarios:
Publicar un comentario