Llenties amb arròs





Ingredients: 

Llenties ( 2 pots de llenties cuites = 4 plats)
Oli
All
1 ceba ben gran
1 pastanaga
1 pebrot
2 tomàquets madurs
brou de pollastre o aigua
un grapat d'arròs
una fulla de llorer



Preparació:

1. En una cassola, escalfeu un bon raig d'oli, afegiu un grill d'all a trossets. Quan sigui rosset, retireu-lo per tal que no es cremi.

2. Piqueu una ceba ben grossa, i la fregiu amb el mateix oli. Mentre la ceba va fent-se, piqueu una pastanaga, i un pebrot verd i afegiu-lo a la cassola juntament amb la ceba. Peleu dos tomàquets madurs, talleu-lo ( trèieu les llavors) i feu-ne trossets.

3. Quan les verdures estiguin gairebé cuites, afegiu el tomàquet. També podeu afegir dues cullerades de salsa de tomàquet fregit. Deixem coure 5 minuts més.

4. Agafeu la batedora i tritureu totes les verduretes del sofregit. Afegiu una miqueta de brou de verdures ( si no teniu, també serveix aigua). Afegiu un polsim de sal i tasteu. És millor fer curt ara, i si cal, afegir mes sal després quan les llenties ja siguin cuites.

5. Poseu les llenties en un colador i netegeu-les sota l'aixeta. Quan siguin netes, poseu-les a la cassola amb el sofregit que heu fet. Cobriu amb aigua o brou. Afegiu un grapat d'arròs i una fulla de llorer. Deixeu-les coure uns 20 minuts. Aneu tastant i rectifiqueu de sal.

6. I com moltes receptes, aquest plat serà més bo a l'endemà!


Imprimir recepta

No hay comentarios:

Publicar un comentario