Avui he decidit provar de
fer pa pels entrepans de la setmana! Cercant receptes he trobat la recepta del pa de llet, no era pas la meva
intenció, però només recordar el gust dels entrepans de mantega i pernil dolç de les
festes d’aniversari, necessitava fer-los, i
tot i que en molts blogs acostumen a dir que aquest tipus de pa és difícil
de fer, el cert és que
té la mateixa dificultat que la massa de pizza!
Temps: 2 hores
25 g de llevat fresc
Imprimir recepta
250 g de llet ( un got)
50 g de mantega
50 g de sucre
sal
1 ou
50 g de mantega
50 g de sucre
sal
1 ou
Preparació:
1- Mesureu, i prepareu tots
els ingredients.
2- Escalfeu la llet 30 segons
al microones per tal de que estigui tèbia.
3- Desfeu el llevat fresc en
la llet tèbia.
4- Barregeu la farina amb una mica de sal i formeu un
volcà, fent un forat amb el dit al centre.
5- Aboqueu la llet amb el llevat pel forat del volcà, la mantega
i el sucre, i barregeu tot fins que quedi una massa homogènia. Si veieu que
està molt enganxosa, afegiu més farina a poc a poc, i aneu amassant fins obtenir
una bola. No s’ha d’enganxar als dits!
6- Poseu la bola en un bol i tapeu-la
amb un drap humit. Deixeu-la reposar entre 30 minuts i 1 hora, aviat veureu com
creix i dobla el seu volum.
7- Folreu una safata per coure amb paper de forn. Formeu boletes allargades
d’uns 50 g aprox. I col·loqueu-les a la safata. Vigileu! doncs les boletes
tornaran a créixer més! Així que si cal coeu-les en dos torns.
8- Feu uns talls a cada panet, i
pinteu-los amb ou batut.
9- Poseu la safata al forn uns 30 min a
50ºC i encara creixeran més.
10- Apugeu la temperatura del forn a 220ºC,
i coeu els panets durant 20 minuts, si veieu que queden molt dauradets de dalt,
cobriu amb un paper de plata, i deixeu només l’escalfor de baix.
11- Traieu-los del forn, i deixeu-los
refredar sobre una reixa, i sense el
paper del forn.
Sembla deliciós aquest pa, mira que m'agraden els que compro de llet, imagina't fet a casa!
ResponderEliminarJo ho he provat i queda deliciós!!!! Molt bona recepta!!!
ResponderEliminarQue bons aquests panets de llet!! jo fa temps que vull fer-ne però no m'hi acabo de decidir, però veient aquesta recepta tan fàcil crec que no tardaré gaire!
ResponderEliminarM'encanta un berenar de cafè amb llet amb un (o dos) panets de llet d'aquests. Mmmm...
ResponderEliminarPer cert! El forn dalt i baix primer?
ResponderEliminarHe fet panets de llet i amb la mateixa massa també he fet una coca ensucrada amb ametlles i ha quedat boníssim 😜😋😋😋
ResponderEliminar