Pa de llet



Avui  he decidit provar de fer pa pels entrepans de la setmana! Cercant receptes he trobat la recepta  del pa de llet, no era pas la meva intenció,  però només recordar el gust dels  entrepans de mantega i pernil dolç de les festes d’aniversari, necessitava fer-los, i  tot i que en molts blogs acostumen a dir que aquest tipus de pa és difícil de fer, el  cert  és  que té la mateixa dificultat que la massa de pizza!



Temps: 2 hores
  
Ingredients:

500 g de farina
25 g de llevat  fresc
250 g de llet ( un got)
50 g de mantega
50 g de sucre
sal
1 ou

Preparació:

1- Mesureu, i prepareu tots els ingredients.
2- Escalfeu la llet 30 segons al microones per tal de que estigui tèbia.
3- Desfeu el llevat fresc en la llet tèbia.
4- Barregeu la farina amb una mica de sal i formeu un volcà, fent un forat amb el dit al centre.
5- Aboqueu la llet amb el llevat pel forat del volcà, la mantega i el sucre, i barregeu tot fins que quedi una massa homogènia. Si veieu que està molt enganxosa, afegiu més farina a poc a poc, i aneu amassant fins obtenir una bola. No s’ha d’enganxar als dits!
6- Poseu la bola en un bol i tapeu-la amb un drap humit. Deixeu-la reposar entre 30 minuts i 1 hora, aviat veureu com creix i dobla el seu volum.
7- Folreu una safata  per coure amb paper de forn. Formeu boletes allargades d’uns 50 g aprox. I col·loqueu-les a la safata. Vigileu! doncs les boletes tornaran a créixer més! Així que si cal coeu-les en dos torns.
8- Feu uns talls a cada panet, i pinteu-los amb ou batut.
9- Poseu la safata al forn uns 30 min a 50ºC i encara creixeran més.
10- Apugeu la temperatura del forn a 220ºC, i coeu els panets durant 20 minuts, si veieu que queden molt dauradets de dalt, cobriu amb un paper de plata, i deixeu només l’escalfor de baix.
11- Traieu-los del forn, i deixeu-los refredar  sobre una reixa, i sense el paper del forn.


Imprimir recepta

6 comentarios:

  1. Sembla deliciós aquest pa, mira que m'agraden els que compro de llet, imagina't fet a casa!

    ResponderEliminar
  2. Jo ho he provat i queda deliciós!!!! Molt bona recepta!!!

    ResponderEliminar
  3. Que bons aquests panets de llet!! jo fa temps que vull fer-ne però no m'hi acabo de decidir, però veient aquesta recepta tan fàcil crec que no tardaré gaire!

    ResponderEliminar
  4. M'encanta un berenar de cafè amb llet amb un (o dos) panets de llet d'aquests. Mmmm...

    ResponderEliminar
  5. Per cert! El forn dalt i baix primer?

    ResponderEliminar
  6. He fet panets de llet i amb la mateixa massa també he fet una coca ensucrada amb ametlles i ha quedat boníssim 😜😋😋😋

    ResponderEliminar