Coca de recapte d'escalivada amb anxoves

M’han explicat que fa molt de temps, a les cases no hi havia forn, i el pa es duia a coure a Cal Forner. Més endavant, els habitants del poble portaven al forn tot allò que tenien a casa: botifarres, tomàquet, cebes, albergínies….entre tots feien una coca de recapte, i és que recapte vol dir precisament provisió de queviures.
L’origen de la coca de recapte és mediterrani, i segons el lloc té diferents noms i formes, però no podem negar que la coca de recapte procedeix de la mateixa família que la pizza italiana.
El dimarts, em vaig aixecar pensant en fer una pizza casolana, però quan vaig obrir la nevera, vaig trobar pebrot escalivat, i anxoves. Així que vaig pensar de fer, en comptes de pizza, una coca de recapte. Pot ser no és la recepta tradicional però estava bonísssima.



Ingredients:

200g de farina
½ sobre de llevat
2 cullerades d’oli d’oliva
120 ml d’aigua calenta (una miqueta menys de mig got)

sal



Preparació: 
1. Escalfeu el forn a 200º.
2. Peseu i prepareu tots els ingredients.
3. Barregeu la farina, el llevat i la sal en un bol gran ( jo passo la farina per un colador metàl·lic, d’aquesta manera la massa quedà més esponjosa)
4. Feu una muntanyeta, i un forat al centre, i poseu l’oli i l’aigua ( podem escalfar-la al microones sense que arribi a bullir).
5. Barregeu, fins que la barreja es desenganxi de les parets del bol, llavors ja podeu treballar-la al marbre entre 5-10 minuts.
6. Deixeu la bola de massa en el bol tapat amb un drap, una horeta ( Aquí és quan a les receptes de llibre ens diuen fins que dupliqui el volum, cosa que a casa poques vegades passa) fins que creixi una mica.
7. Torneu a agafar la massa, enfarineu el marbre i amb un corró doneu la forma desitjada ( rodona, ovalada, rectangular...) però sempre molt fineta
. 8.Pinteu amb oli un paper de forn, punxeu la massa amb una forquilla, i ja està llesta per coure uns 15 – 20 minuts, que ja serà el moment de posar-hi el recapte.

Escalivada 

* Enceneu el forn a 180º.
* Unteu amb oli les albergínies, el pebrots vermells ( també podem escalivar cebes).
* Poseu les verdures al forn uns 40 -50 minuts. Anireu girant les verdures per tal de que no es cremin.
* Quan siguin fetes, emboliqueu les verdures amb paper de diari o amb un drap i les deixeu reposar uns 15 minuts. D’aquesta manera és més fàcil treure’n la pell.
* Peleu les verdures i retireu les llavors. Feu tires, col·locant-les en una safata, i amaniu amb oli i uns alls tallats petits.

A més de l’escalivada, podeu posar anxoves, botifarra, formatge de cabra, espinacs amb panses i pinyons, etc.

9. Poseu els ingredients a sobre la coca, i tirem un rajolí d’oli. Tornem a posar al forn, uns 10 minuts més, o fins que veiem que la massa estigui daurada.
Imprimir recepta

3 comentarios:

  1. Molt bona pinta, però la massa, com l'has fet?

    ResponderEliminar
  2. Ja teniu la recepta, pot ser no és l’original (sempre intento buscar una versió més fàcil i amb cosetes que tinc a la nevera) però estava boníssima. Us animo a fer-la!
    El dimarts em vaig quedar sense penjar la recepta, però ara ja de cap de setmana... cap a la cuina!
    Estic encantada que hagueu inaugurat els comentaris en aquest bloc. Gràcies.

    ResponderEliminar