Ingredients:
4-5 porros
mantega
3 cebes tendres
2 patates
brou de verdures ( amb el de pollastre també està bo)
Preparació:
1. Talleu les cebes tendres en quarts.
2. Poseu una cullerada de mantega a la cassola, quan estigui desfeta, afageiu la ceba, i deixeu que es faci a foc lent per tal de que no es cremi.
3. Netegeu els porros, i talleu-los a trossets.
4. Peleu les patatates i talleu-les a trossets.
5. Afegiu els porros i les patates a la cassola, doneu unes voltes, i afegiu mig litre de brou.
6. Deixeu coure uns 20 minuts.
7. Retireu del foc i tritureu amb la batedora, si veieu que queda molt espès, afegiu més brou, fins que aconseguiu la textura que més us agradi. També podeu afegir una mica de formatge de cabra, d'untar, nata, oli...
Si ho poseu a la nevera per l'endemà, quan ho escalfeu haureu d'afegir una mica d'aigua, ja que en repòs queda més espès.
Per decorar el plat podeu fer uns crustonets de pa, uns trossets de pernil, uns dauets de formatge...
Podeu afegir sal, però jo si utilitzo brou preparat, prefereixo no possar-hi.
Si ho poseu a la nevera per l'endemà, quan ho escalfeu haureu d'afegir una mica d'aigua, ja que en repòs queda més espès.
Aquesta és una de les meves favorites. La faig en qualsevol moment. L'únic, variar en la decoració.
ResponderEliminarÉs la primera vegada que la faig,però amb lo fàcil que és, segur que serà un plat molt recorrent aquest hivern. Per cert, em pots donar més idees per la decoració? Gràcies.
ResponderEliminarPatrícia, jo també poso pinyonets.
ResponderEliminar