Mousse de iogurt amb fruits vermells


Quan quedaven menys de dues hores perquè els convidats arribessin a casa, les postres que estava preparant es van fer malbé, així que ara si tocava obrir la nevera i improvisar. Tenia nata muntada ( pels  postres que estava preparant) , i  uns iogurts a la nevera  . Així que se’m va ocorre fer una mousse de iogurt i decorar-la amb gerds i xocolata. Al principi vaig pensar que no eren unes postres per un àpat de Nadal, però  a tothom li van agradar i vaig pensar que en el  fons, la cuina sense maldecaps és el que ens agrada a tots.






Ingredients: 
  ( 6 persones)

•   3 iogurts
•   1 terrina de formatge cremós
•   mig got de llet
•   200 ml de nata líquida
•    4 cullerades  de sucre
•   4 fulles de gelatina

* són mides aproximades. Com a casa erem 10, vaig multiplicar els ingredients x 2.

Preparació: 

1.  Poseu en agua freda  les quatre fulles de gelatina perquè s’estovin (uns 10 minuts).

2. Escalfeu la llet en un cassó,  i quan comenci a bullir, afegiu el sucre i traieu del foc. Escorreu els full de gelatina i afegir-ho al cassó sense deixar de remenar ( la gelatina sempre s’ha d’afegir fora del foc, però amb el líquid calent).

3. Muntar la nata amb una batedora de varetes.

4. Poseu en un bol el tres iogurts, una terrina de formatge cremós (d’aquests que tenen un sabor molt suau) , i barregeu.

5. Afegiu la llet al bol, i seguiu remenant. Poseu la nata molt suament i barregeu a poc a poc tot.

6. Poseu en copes o bols individuals,  

7. Deixeu-los a la nevera un parell d’hores perquè agafin cos. 

8. Decoreu al gust: amb melmelada, gerds, fulles de menta, xocolata...

Pastís de  Mousse

Amb aquesta mousse també podeu fer també un pastís, posant pa de pessic* al fons d’un motllo i incorporeu la mousse. Deixeu a la nevera perquè refredi i agafi consistència. Desfer 6 cullerades de melmelada en un cassó amb una mica d’aigua i sucre, fins que tinguem una textura de caramel. Posem dues fulles de gelatina en aigua freda uns 10 minuts, les escorrem i ja fora del foc les afegim al cassó. Deixem que la barreja es refredi i podeu posar-la al damunt de la mousse. Tornem a posar-ho a la nevera, fins el moment de servir.


* en aquest tipus de pastís, podeu fer una base de galetes: Tritureu 250gr de galetes Maria, desfeu 70gr. de mantega al microones i barregeu, i avoqueu al fons del motllo, repartint i pressionant amb els dits perquè quedi tot anivellat.




Imprimir recepta

No hay comentarios:

Publicar un comentario