Coca de verdures


Després d'uns mesos de molta feina, arribem les desitjades vacances! Ara ja puc tornar a passar hores a la cuina, sense pressa, i compartir-ho amb vosaltres. També he vist els premis que meu deixat en aquest temps, dels que estic molt agraïda, aviat també us faré arribar els vostres!

Avui us presento una coca de verdures sense pressa, doncs la massa requereix més temps que la coca d'escalivada. Cal dir que com no me'n sortia amb la massa, vaig utilitzar la recepta de la Focaccia italiana.

Aquest plat és ideal per un menjar estiuenc entre amics.




Temps: 3 hores

Ingredients:

325 g de farina de força
• 15 g de llevat fresc
• 75 ml d'oli d'oliva verge extra
• 200 ml d'aigua tèbia
• tomàquets cherry
carbassó
• farigola i/o orenga

sal
sal Maldon


Altres ingredients que es poden afegir: formatge parmesà ratllat, ceba escalivada, ....


Preparació:

  1. Mesureu tots els ingredients.
  2. Desfeu el llevat fresc en l'aigua tèbia.
  3. Barregeu la farina amb una cullerada de sal i formeu un volcà, fent un forat amb el dit al centre.
  4. Aboquem, al forat del volcà, la barreja d'aigua i llevat, afegim també l'oli. Amassem durant 10 min fins obtenir una bola elàstica i que no s'enganxi al marbre, si cal afegiu una miqueta més de farina. Si teniu una màquina o robot per amassar (5 min), aquest procés serà més senzill, doncs us quedarà la bola formada directament.
  5. Poseu la bola en un bol i tapeu-la amb un drap humit. Deixeu reposar entre una i dues hores i veureu com dobla el seu volum. ( a l'estiu aquest procés és molt més ràpid que a l'hivern)
  6. Folreu la safata de forn amb paper de forn, pinteu-lo amb oli. Aboqueu la bola, i estireu-la amb els dits per tots els costats. No us preocupeu si es forada la massa o si no queda perfecta.
  7. Quan hagueu estès la massa i us quedi més o menys d'un centímetre de gruix, repartiu una mica d'oli per tota la massa. Tapeu-lo amb film transparent, i deixeu reposar 30 min.
  8. Mentre la massa reposa a la safata, tallem el carbassó a daus, i els tomàquets cherry per la meitat. Pre-escalfeu també el forn a 210º C, així ja estarà llest quan posem la coca.
  9. Passats els 30 minuts, retireu el film, repartiu els tomàquets i els daus de carbassó, poseu orenga, farigola, sal Maldon. També podeu afegir una mica de formatge parmesà en pols, i una mica més d'oli.
  10. Col·loqueu la coca al forn pre-escalfat, uns 20 -25 minuts, fins que veieu que està dauradeta.

Consells: un cop fora del forn, poseu-la a refredar en una reixa, sense el paper de forn, i quedarà més esponjosa si la cobriu amb un drap mentre la deixeu refredar. En el moment de servir-la també podeu afegir una miqueta més d'oli.

Imprimir recepta

3 comentarios: