Ingredients:
1 bossa de barreja de bolets congelats (450 g)
1 bossa de barreja de bolets congelats (450 g)
2 cebes tendres
1 tomàquet
1 tomàquet
10 plaques de canelons precuinades
1 cullerada de mantega
1 cullerada de mantega
2 -3 cullerades de farina
Llet
Nou moscada
Oli i Sal.
Quan faig canelons o
albergínies farcides sempre començo per
la beixamel, tot i que creieu que només serveix per gratinar i la podem deixar
pel final, el cert és que si afegim una miqueta
d’aquesta salsa en el farcit, aquest quedarà més suau i cremós.
* Per fer la beixamel: En un
cassó, poseu a escalfar una cullerada de mantega. Quan aquesta estigui desfeta,
afegiu una cullerada de farina ( sense deixar de remenar mai) , veureu que la
farina queda absorbida per la mantega. Afegiu una altra cullerada de farina, i
remeneu, veureu que es forma una pasteta espessa, afegiu una miqueta de llet, i
seguiu remenant, i incorporant la llet, i així fins que us quedi amb la textura desitjada. Afegiu una
miqueta de sal i nou moscada i deixeu reposar.
Preparació:
1. Obriu
la bossa de bolets i deixeu-los en un colador perquè es descongelin poc a poc.
2. Talleu
les cebes a làmines molt finetes ( si preferiu, utilitzeu una mandolina).
3. Escalfeu
un bon rajolí d’oli en una paella, quan veieu que l’oli està calent, incorporeu
la ceba i baixeu el foc perquè es vagi coent poc a poc.
4. En aquest
moment, peleu el tomàquet, i talleu-ho a dauets , quan la ceba sigui gairebé
transparent, afegiu el tomàquet i remeneu durant 5 minuts.
5. Incorporeu
els bolets al sofregit. Podeu afegir també una miqueta de foie, o paté que li
donaran més consistència. I no oblideu posar 2-3 cullerades de beixamel ! Remeneu
tot, i deixeu reposar.
6. Prepareu
les plaques de canelons precuinades segons les instruccions. Normalment aquest
tipus de pasta es prepara deixant-la en remull en aigua calenta. (A mi,
personalment, m’agrada coure-la durant 10 min. en aigua bullint).
7. Esteneu
les plaques ja cuites a sobre d’un drap
net de cuina. Poseu una cullerada del farcit de bolets a cadascuna i enrotlleu-les
per formar els canelons.
8. Poseu-los en una safata de forn. Incorporeu la beixamel per damunt, i ratlleu
parmesà. Gratineu al forn 15 min. abans de servir-los.
Els provaré. L'altre dia els vaig menjar en un restaurant i hem van agradar molt,, els ting que fer per la família , ja et comentari com m' han sortit
ResponderEliminar