Ara que cada dia he de pensar com omplir la carmanyola, he trobat que hi ha receptes tradicionals perfectes, doncs els ingredients són pocs i senzills, i es troben a totes les cases. Avui us presento els casolans fideus a la cassola.
Ingredients:
costella de porc tallada a trossets.
fideus (dels grossos)
una ceba
una pastanaga
una patata
un grill d'all
salsa de tomàquet
brou de pollastre
oli i sal
Preparació:
(Veureu que a la cuina tradicional sempre es segueixen els mateixos passos, podeu comprovar-ho amb la recepta del pollastre rostit.)
- En una cassola, escalfeu un bon raig d'oli, afegiu un grill d'all a trossets i rostiu la costella de porc. Altres cuiners com la Mercè de Cuina per a llaminers també hi posen salsitxes. La carn en aquest plat és força important per tal de donar sabor.
- Quan la costella (o bé la salsitxa) estigui rosseta, traieu-les de la cassola, i reserveu-la. Traieu també els trossets d'all.
- Piqueu una ceba, i la fregiu amb el mateix oli que heu rostit la costella.
- Mentre la ceba va fent-se, talleu una pastanaga i una patata a trossets.
- Quan la ceba estigui cuita, afegiu una cullerada de salsa de tomàquet, i la pastanaga i la patata. Cobriu de brou, tapeu i deixeu que cogui uns 15 min.
- Afegiu els fideus i la carn rostida ( costella i/o salsitxes) i cobriu amb més brou (és millor afegir-ho a poc a poc).
- Quant els fideus siguin cuits, retireu la cassola del foc i deixeu-la reposar, i com sempre passa amb aquests plats, més bons seran demà! Encara que sigui en una carmanyola!
No hay comentarios:
Publicar un comentario