Ingredients:
pebrots del piquillo
2 filets de bacallà (200 g) – poden
ser congelats
un grapat de gambes – poden ser
congelades
2 cebes
un carbassó
mantega
farina
llet
Preparació:
- Piqueu les cebes. En una cassola, desfeu una culleradeta de mantega i cogueu les cebes.
- Esmicoleu els filets de bacallà (traieu les espines que pugui tenir).
- Peleu i talleu a trossets un carbassó, i afegiu-lo a la cassola quan la ceba sigui cuita. Deixeu que el carbassó cogui uns 5 minuts amb una mica de llet.
- Talleu a trossets les gambes, i afegiu-les a la cassola, amb el bacallà esmicolat, deixeu que cogui tot 5 minuts més. Passat aquest temps podeu aixafar-ho tot amb una forquilla, o si preferiu perquè la barreja quedi més fina, utilitzeu la batedora.
- En una altra cassola feu una beixamel, desfeu una cullerada de mantega, i afegiu dues cullerades de farina,i aneu afegit llet a poc a poc fins aconseguir la textura desitjada.
- Afegiu la beixamel a la cassola del farcit, i barregeu tot. Deixeu reposar una estona.
- Obriu el pot de pebrots, escorreu-los i retireu les llavors que puguin tenir. Mireu si hi ha algun trencat, i reserveu-lo per fer la salsa.
- Farciu cada pebrot amb la barreja del bacallà, i col·loqueu els pebrots farcits en una safata, cassola de fang o font que pugui anar al forn.
Ingredients salsa
Guardeu un pebrot de la llauna, aprofiteu el que estigui trencat.
2 cullerades del farcit que acabeu de fer.
2 cullerades de salsa de tomàquet
crema de llet o llet
sal
Preparació:
En el got de la batedora, poseu un pebrot, dos cullerades del
farcit de bacallà i gambes, una o dues cullerades de salsa de
tomàquet, sal i un rajolí de crema de llet i tritureu-lo tot, si
veieu que queda espès afegiu més crema de llet, i unes gotetes
d'oli d'oliva que li donaran lluentor.
Cobriu els pebrots amb la salsa. En el moment de menjar-los, poseu-los 15 minuts al forn a 180 º. Imprimir recepta
No hay comentarios:
Publicar un comentario