Filet de porc amb crema de castanyes

Tal i com diuen les dites populars, per Tots Sants, castanyes. Així que m'ha semblat que avui era bona idea provar de fer una crema de castanyes per acompanyar uns filets de porc.



un filet de porc - dos patates - 2 grapats de castanyes - mantega - llet -  nou moscada - oli - pebre i sal
  1. Fem un tall a cada castanya, així podreu rebutjar aquelles que estiguin corcades.
  2. Poseu a bullir aigua en un cassó, quan trenqui el bull, poseu les castanyes a coure uns 20 -30 minuts.
  3. Peleu les patates, talleu-les a trossets, poseu-les en un cassó i cobriu-les d'aigua. Coeu-les uns 20 minuts, fins que es desfasin i les pugueu aixafar amb una forquilla. També podeu triturar-les amb una batedora. Afegiu una miqueta de mantega i dos cullerades de llet. Reserveu aquest puré de patates.
  1. Peleu, amb paciència, les castanyes, no és difícil, només entretingut. Si es trenquen o es desfan no us preocupeu.
  2. Poseu les castanyes pelades en el cassó, afegiu llet, i tritureu, fins obtenir un puré espès, intenteu que no quedin grumolls. Aneu afegint a poc a poc a poc el puré de patates, i continueu barrejant, proveu-lo, i rectifiqueu de sal, si us cal. Afegiu una miqueta de nou moscada. Afegiu més llet si el voleu més suau, o més puré de patata si el voleu més espès.
  3. Mentre paren la taula, feu el filet de porc. Podeu fer-lo sencer, encara que jo prefereixo tallar-lo per evitar que em quedi molt cru pel centre.
  4. Poseu oli en una paella, quan aquest sigui calent, salpebreu els talls de carn, i rostiu-los a foc viu, fins que quedin rossets.
  5. Serviu-los acompanyats de la crema.

Imprimir recepta

No hay comentarios:

Publicar un comentario