Tot i que ja ha passat Nadal i Sant Esteve, encara ens queden dies per atipar-nos, abans que el 7 de gener tornem a cuidar-nos! Aixi que avui us presento unes noves postres fàcils que agraden a grans i petits i perfectes per aquests dies de festa!
Ingredients per a 8 tartaletes grans o 16 petites.
Tartaletes -les podeu trobar al supermercat.
4 llimones
200 gr de sucre
100 gr de mantega
3 ous + 1 rovell
Preparació:
- Netegeu les llimones amb aigua. Ratlleu les llimones (només la part groga), i les espremeu (més o menys aconseguirem un got de suc).Coleu el suc i el reserveu.
- Preparareu el lemon curd al bany Maria ja que aconseguireu que tingui una textura més suau. Posem a bullir aigua en un cassó. Quan comenci a bullir abaixem el foc. En un cassó més petit que pugueu posar dins de l'aigua bullint, poseu el suc de les llimones, la pell ratllada de les llimones i el sucre. Remeneu fins que us quedi de textura semblant al caramel.
- En un bol ( perquè no caigui closca a la preparació) , trenqueu els ous i el rovell. Retireu el cassó petit on esta la llimona i el sucre i afegiu els ous i el rovell sense sense deixar de remenar.
- Podeu tornar a posar el cassó petit dins l'aigua calenta, però sense deixar de remenar per tal de que l'ou no qualli. Veureu com la crema comença a espessir.
- Talleu la mantega a daus, l'afegiu a la preparació, i seguiu barrejant perquè acabi de desfer-se amb la calor.
- Deixeu refredar i porteu-la a la nevera perquè estigui completament freda i espessa abans d'omplir les tartaletes.
- En el moment de servir, ompliu les tartaletes amb la crema de llimona. Si teniu bufador, podeu cremar una mica de sucre per sobre. També es pot acompanyar de merengue o fruits vermells.
Imprimir recepta
Són fàcils de fer i molt bones!! Bon any nou!
ResponderEliminarbon any Marina! Que tinguis una bona entrada d'any! una abraçada.
EliminarQue ricoooo,me apunto la receta,es facile de hacer:-)acabo de descubrir tu blog,tienes cosas ricas,ricas,asi que,con tu permiso me voy a quedar como seguidora:-)
ResponderEliminarBesines!
Hola Miriam! Me alegro que puedas hacer y disfrutar estos platos! Bienvenida a este rinconcito! Un abrazo.
EliminarUn bon postre !!
ResponderEliminar