Fideuà de gambes i calmars



  • un litre de fumet de peix (millor si és fet a casa, però el de brick també serveix)
  • fideus nº 0
  • gambes ( si pot ser, vermelles)
  • calamar
  • ceba
  • pebrot verd
  • salsa de tomàquet fregit
  • all
  • oli i sal

1- En una cassola, escalfeu un bon raig d'oli, i saltegeu les gambes per totes dues bandes no cal que quedin massa daurades, només que treguin l'aigua. Les reservem.

2. Tallem el calmar, pot ser a trossets o en rodanxes. En la mateixa cassola que heu saltejat les gambes, i en el mateix oli, saltegeu el calmar per totes dues bandes (3-4 min.). Reserveu-lo.

3. Piqueu una ceba i l'all. En la mateixa cassola que heu saltejat les gambes i el calmar, daureu un grill d'all i la ceba, fins que estigui cuita.

4. Piqueu mig pebrot verd, i quan la ceba estigui ben cuita; afegiu el pebrot verd a la cassola.

5. Quan els trossets de pebrot estiguin tovets, afegiu tres cullerades de tomàquet fregit i remenem. Podeu deixar el sofregit així, però si preferiu podeu afegir una mica de fumet al sofregit i triturar-ho tot amb la batedora, així quedarà més suau. Reserveu-lo.

6. Poseu a escalfar el fumet de peix en una cassola.

7. Rossegeu els fideus en una paella gran amb una mica d'oli fins que quedin ben rossets. Reserveu-los.

8. Torneu a posar la cassola amb el sofregit al foc, quan sigui calent afegiu les gambes, el calamar i els fideus torrats i barregeu.
 
9. Cobriu-lo amb el fumet calent. Tasteu-lo, i rectifiqueu de sal. Deixeu que es facin els fideus, 10-15 minuts.
 
10. Pre-escalfeu el forn a 200º. Cinc minuts abans de servir poseu la cassola al forn, si pot ser en mode grill, així es torrarà la primera capa de fideus i us quedaran aixecats.

Imprimir recepta

No hay comentarios:

Publicar un comentario