Coca de forner

Després de molts intents, per fi he aconseguit que les masses amb llevat fresc em pugin! Així que estic aprofitant l'escalfor de la cuina per fer aquelles receptes que volia fer des de feia temps ! Avui us presento una clàssica i ben fàcil, això si, una mica de paciència, si espereu el temps que us dic, la massa acaba pujant, i us quedarà una coca de forner genial!



 Temps: 2 hores 15 min

Ingredients :
La majoria de receptes utilitzen mig quilo de farina blanca, però jo vaig dividir tots ingredients entre dos:

250 g de farina de força
8 -10 g de llevat fresc
140 g d'aigua
20 g d'oli d'oliva
4 cullerades de sucre (opcional: podeu afegir o no afegir sucre a la massa)
anís, sucre, sal i pinyons, (matafaluga: opcional)
                                                                                  

  1. En un bol, passeu la farina de força per un tamís (serveix un colador)
  2. Afegiu un polsim de sal, quatre cullerades de sucre, una cullerada de matalafuga (opcional) , i l'oli.
  3. Afegiu una mica d'aigua i barregeu.
  4. Desfeu el llevat amb els dits, i l'incorporeu a la massa, tot amassant. Aneu afegint l'aigua a poc a poc.
  5. Poseu una mica de farina al marbre, i amasseu, fent copets sobre el mabre. Veureu que al principi queda molt enganxosa, però a mida que l'amasseu es desenganxa més fàcilment dels dits. No afegiu més farina, tingueu paciència!!! Podeu amassar també amb ajuda d'una amassadora, o robot de cuina.
  6. Formeu una bola, i deixeu-la reposar en un bol, tapada amb un drap humit 1 hora.
  7. En aquest temps, la bola hauria d'haver doblat el volum. Folreu una safata de forn amb paper de forn, unteu-lo amb oli, i estireu la massa amb els dits. Tapeu-lo amb drap humit, i deixeu reposar 30 minuts més.
  8. Prescalfeu el forn a 220 º. Unteu oli per sobre de la coca, poseu pinyons i sucre per sobre.
  9. Poseu la coca al forn (escalfor de dalt i de baix) a 220º durant 10 -15 min. Veureu que de seguida es torna daurada.
  10. Traieu la coca del forn, i tireu unes gotes d'anís per sobre. Enretireu el paper de forn, i deixeu refredar en una reixa.
Imprimir recepta

2 comentarios:

  1. Objectiu aconseguit, doncs! Ara ja veuràs quines coques... segur que ens sorprendràs! Ja ho fas d'entrada amb aquesta. Petons

    ResponderEliminar
  2. Moltes gràcies Marina! una abraçada.

    ResponderEliminar