Pastís de iogurt i poma

No he trobat una millor manera de començar a escriure un blog, que amb un pastís però de vegades no cal una gran ocasió per fer un, només cal tenir ganes de passar una estoneta a la cuina, tenir paciència, no obrir el forn fins que el pastís estigui cuit, tenir una mica de gana i algú per comparti-ho. Així que recordant les tardes de marmitó amb la meva àvia, vaig re-descobrir la recepta, i només ens cal un iogurt per calcular les mides dels ingredients! us animeu?





Ingredients:

1 iogurt - 1 mesura d'oli - 2 mesures de sucre- 3 mesures de farina
- 3 ous- 1 sobre de llevat en pols - 2 pomes - la pell ratllada d'una llimona
Nota: L'envàs del iogurt el farem servir per mesurar el sucre, la farina i l'oli.

Preparació:

  1.  Pre-escalfeu el forn a 180º.
  2. Separeu els rovells de les clares.
  3. En un bol bateu els tres rovells, amb el iogurt i el sucre, i remeneu.
  4. Passeu la farina i el llevat pe run sedàs( jo utilitzo un colador metàl·lic) afegint-los a la barreja i sense deixar de remedar, i incorporem l'oli.
  5. Pugem les clares a punt de neu, la millor manera és amb una batedora elèctrica i les incorporem amb cura a la barreja. Ara ja podeu ratllar la pell de la llimona.
  6. Unteu un motlle amb mantega i l'enfarinem. Hi posem la massa del pastís.
  7. Talleu les due spomes en làmines i en forma de mitja lluna ( sense la pell) i cubrim tota la massa
  8. Poseu al forn durant 30-35 minuts. Comproveu abans de treure del forn si està cuit, puntxant-lo amb un escuradents. Si surt net, ja està cuit!


Imprimir recepta

No hay comentarios:

Publicar un comentario