Ou soufflé amb verduretes a la crema


Sovint m’agrada copiar idees dels xefs (sempre que siguin senzilles) i reinvertir-les amb els ingredients que tinc a la meva cuina. Dijous, després de molts mesos sense anar-hi, vaig dinar a la Gresca, i vaig poder tastar un dels plats estrella d’en Rafa, l’ou soufflé amb verduretes a la crema. Dies més tard, vaig provar de fer-ho, i tot i que per l’aspecte pot semblar una mica complicat, us asseguro que el més difícil va ser trobar les varetes per pujar les clares .


Ingredients
ous
espàrrecs verds
pèsols frescos
patata
carbassó
crema de llet
pernil ibèric
all, cibulet picat




Preparació:
1. Talleu la patata en dauets petits, els espàrrecs verds i el carbassó.
2. Poseu a bullir aigua i escaldeu la patata, tallada a dauets, durant uns segons.
3. Prepareu un bol amb aigua i gel, i posseu a poseu-la a refredar la patata, reserveu-la. Feu el mateix amb els espàrrecs, els pèsols, i el carbassó ( o les verdures que poseu) Aquelles que necessiten més temps de cocció les primeres.
4. A continuació, poseu en un cassó la nata líquida i el pernil picat, i deixeu-ho coure a foc molt suau. Quan la nata quedi reduïda a la meitat, afegiu-hi les verdures escaldades, remeneu-ho bé, retireu-ho del foc i reserveu-ho.
5.Per fer l'ou soufflé, poseu en un bol les clares d'ou, una mica de suc de llimona i una mica de sal, i munteu-les a punt de neu. Després, barregeu-hi una mica de porradell picat.
6. Seguidament, poseu la clara dins un motllo cobert amb paper film, poseu-hi el rovell a sobre, una mica de sal, i cobriu-ho tot amb una mica més de clara. Tot seguit, emboliqueu-ho amb el paper film fent una forma rodona i deixeu-lo coure durant 20 minuts en un cassó amb aigua.
7. Finalment, desemboliqueu-lo, poseu-lo en una safata i deixeu-lo coure al forn durant 3 minuts més, a 220 graus.
8.I ja per acabar, emplateu les verdures amb la crema al fons del plat i poseu-hi l'ou soufflé a sobre.
Aquí teniu el vídeo on en Rafa us explica pas a pas la recepta de l’Ou Soufflé.


Notes:

*No cal utilitzar totes les verdures que ell utilitza, no passa res si no posem pèsols o cibulet.

*Podeu fer tagliattelle de carbassó fent làmines molt primetes amb el pelapatates, i tallant-les en tires d'un centimetre.

També podeu aprofitar una mica de puré de patata
                               
Imprimir recepta

No hay comentarios:

Publicar un comentario