Tortell de reis



Tortell de  reis 2015
Pot ser aquesta serà la recepta més complicada que mai publiqui al bloc. Però la meva paciència i perseverança mereix que la publiqui...Així que intentaré explicar-la de la forma més entenedora possible per si us animeu a fer-ho a casa.

Pas 1: 4 de gener

Ingredients: 150 gr de farina de força, 250 ml de llet sencera i 30 gr de llevat fresc de forner.
 
1- Mesureu, i prepareu tots els ingredients.

2- Escalfeu la llet 30 segons al microones per tal de que estigui tèbia.

3- Desfeu el llevat fresc en la llet tèbia.

4- Barregeu la farina amb la llet, us quedarà una massa enganxifosa podeu fer-ho a mà en un bol o bé amb un robot de cuina, reserveu en un lloc càlid tapat amb un drap o un film, pot ser dins el forn durant una hora, veureu com la massa fa unes bombolles, això és que està fermentant, després deixeu-ho a la nevera fins l'endemà.

Pas 2: 5 de gener ( mati)

Ingredients: 500 gr de farina de força, 120 gr. de sucre, pell ratllada de llimona i taronja, un polsim de sal, 2 ous, llet sencera, 120 gr de mantega, aigua d'azahar o extracte de vainilla.

1. Poseu la farina en un bol, barregeu amb el sucre, la pell ratllada d'una llimona i d'una taronja i una mica de sal.

2. Si veieu que queda molt seca podeu afegir una mica de llet sencera.

3. Retireu la massa fermentada de la nevera i barregeu amb la massa que acabeu de fer, fins que quedi una barreja homogènia. Millor si aquest pas el feu a mà (i am molta paciència i delicadesa).

4. Afegiu unes gotes d'aigua d'azahar o extracte de vainilla al vostre gust.

5. Per últim, foneu la mantega al microones i afegiu a la massa.

6. Poseu una mica de farina al marbre i mulleu-vos les mans amb oli d'oliva, barregeu molt bé, però sempre amb delicadesa! I formeu una bola, deixeu-la reposar un mínim de 2 hores en un lloc càlid (pot ser el forn) fins que la bola hagi doblat el volum.

Pas 3: 5 de gener (abans de marxar a la cavalcada)

Arribats a aquest punt, i si la massa ha reposat i doblat el seu volum ja teniu tota la feina feta! , si no us recomano que passeu per la pastisseria a reservar el tortell (no us desanimeu!!!)

Aquest pas consisteix en farcir i donar forma al tortell.

Ingredients: confitura de cabell d'àngel, figura de rei i fava.

1. Poseu a sobre del marbre un paper de forn am una mica d'oli.

2. Amb la massa feu un xurro grano si veieu que no ho podeu fer, feu dos!

Per farcir de cabell d'àngel:
 
3. Claveu la mà al centre del xurro, per tal de fer espai per posar el cabell d'àngel.

4. Emboliqueu la figura del rei i la fava amb paper d'alumini i amagueu-les dins el xurro.

4. Tanqueu una altra vegada el xurro amb ajuda del paper de forn.

5. Uniu les dues puntes per donar forma al/s tortell/s.

6. Tapeu amb un drap de cotó o amb un paper de forn i deixeu-lo reposar al forn tota la nit.

Si el voleu farcir-los de crema, de nata o trufa ho haureu de fer a l'endemà quan el tortell ja sigui cuit.

Pas 4: 6 de gener al matí

Ingredients: fruita confitada, ametlles pinyons, sucre, ou batut...

Després d'obrir els regals...aneu al forn i mireu com el tortell ja ha crescut! Això si que és un bon regal de reis!

1. Bateu l'ou, i pinteu el tortell.

2. Pre-escalfeu el forn a 180 graus.

3. Talleu la fruita confitada i poseu-la al damunt, també podeu posar ametlles i pinyons.

4. Poseu a coure al forn uns uns 20-25 minuts amb l'escalfor dalt i baix.

5. Podeu comprovar que sigui cuit amb un escuradents.

6. Retireu del forn, poseu una mica de sucre per damunt,i deixeu refredar a temperatura ambient.

Si heu decidit farcir-lo de nata o crema, talleu pel mig amb molt de compte, farciu-lo amb el que més us agradi, i amagueu les figures del rei i de la fava ara.

Tot i que sembli molt complicat, val la pena acabar les festes amb aquest berenar tant dolç.

Bon any!

Tortell de reis 2014
 




Imprimir recepta

No hay comentarios:

Publicar un comentario