Canelons de bolets

Ingredients:

1 bossa de barreja de bolets congelats (450 g)
2 cebes tendres


1 tomàquet
10 plaques de canelons precuinades

1 cullerada de mantega
2 -3 cullerades de farina
Llet
Nou moscada
Oli i Sal.
Quan faig canelons o albergínies farcides  sempre començo per la beixamel, tot i que creieu que només serveix per gratinar i la podem deixar pel final, el cert és que  si afegim una miqueta d’aquesta salsa en el farcit, aquest quedarà més suau i cremós.
* Per fer la beixamel: En un cassó, poseu a escalfar una cullerada de mantega. Quan aquesta estigui desfeta, afegiu una cullerada de farina ( sense deixar de remenar mai) , veureu que la farina queda absorbida per la mantega. Afegiu una altra cullerada de farina, i remeneu, veureu que es forma una pasteta espessa, afegiu una miqueta de llet, i seguiu remenant, i incorporant la llet, i així fins que us  quedi amb la textura desitjada. Afegiu una miqueta de sal i nou moscada i deixeu reposar. 

Si a l’hora d’utilitzar-la, veieu que us ha quedat massa espessa, torneu a posar-ho al foc (suau) i incorporeu una miqueta més de llet sense deixar de remenar.

Preparació:
1.   Obriu la bossa de bolets i deixeu-los en un colador perquè es descongelin poc a poc.

2.   Talleu les cebes a làmines molt finetes ( si preferiu, utilitzeu una mandolina).

3.   Escalfeu un bon rajolí d’oli en una paella, quan veieu que l’oli està calent, incorporeu la ceba i baixeu el foc perquè es vagi coent poc a poc.

4.  En aquest moment, peleu el tomàquet, i talleu-ho a dauets , quan la ceba sigui gairebé transparent, afegiu el tomàquet i remeneu durant 5 minuts.

5.  Incorporeu els bolets al sofregit. Podeu afegir també una miqueta de foie, o paté que li donaran més consistència. I no oblideu posar 2-3 cullerades de beixamel ! Remeneu tot, i deixeu reposar.

6.  Prepareu les plaques de canelons precuinades segons les instruccions. Normalment aquest tipus de pasta es prepara deixant-la en remull en aigua calenta. (A mi, personalment, m’agrada coure-la durant 10 min. en aigua bullint).

7.   Esteneu  les plaques ja cuites a sobre d’un drap net de cuina. Poseu una cullerada del farcit de bolets a cadascuna i enrotlleu-les per formar els canelons.

8.  Poseu-los en una safata de forn. Incorporeu la beixamel per damunt, i ratlleu parmesà. Gratineu al forn 15 min. abans de servir-los.
Imprimir recepta

1 comentario:

  1. Els provaré. L'altre dia els vaig menjar en un restaurant i hem van agradar molt,, els ting que fer per la família , ja et comentari com m' han sortit

    ResponderEliminar