Tartaletes de crema de llimona (o de lemon curd)


Tot i que ja ha passat Nadal i Sant Esteve, encara ens queden dies per atipar-nos, abans que el 7 de gener tornem a cuidar-nos! Aixi que avui us presento unes noves postres fàcils que agraden a grans i petits i perfectes per aquests dies de festa!



Ingredients per a 8 tartaletes grans o 16 petites.

Tartaletes -les podeu trobar al supermercat.

4 llimones

200 gr de sucre

100 gr de mantega

3 ous + 1 rovell



Preparació:


  1. Netegeu les llimones amb aigua. Ratlleu les llimones (només la part groga), i les espremeu (més o menys aconseguirem un got de suc).Coleu el suc i el reserveu.
  2. Preparareu el lemon curd al bany Maria ja que aconseguireu que tingui una textura més suau. Posem a bullir aigua en un cassó. Quan comenci a bullir abaixem el foc. En un cassó més petit que pugueu posar dins de l'aigua bullint, poseu el suc de les llimones, la pell ratllada de les llimones i el sucre. Remeneu fins que us quedi de textura semblant al caramel.
  3. En un bol ( perquè no caigui closca a la preparació) , trenqueu els ous i el rovell. Retireu el cassó petit on esta la llimona i el sucre i afegiu els ous i el rovell sense sense deixar de remenar.
  4. Podeu tornar a posar el cassó petit dins l'aigua calenta, però sense deixar de remenar per tal de que l'ou no qualli. Veureu com la crema comença a espessir.
  5. Talleu la mantega a daus, l'afegiu a la preparació, i seguiu barrejant perquè acabi de desfer-se amb la calor.
  6. Deixeu refredar i porteu-la a la nevera perquè estigui completament freda i espessa abans d'omplir les tartaletes.
  7. En el moment de servir, ompliu les tartaletes amb la crema de llimona. Si teniu bufador, podeu cremar una mica de sucre per sobre. També es pot acompanyar de merengue o fruits vermells.

Imprimir recepta

5 comentarios:

  1. Són fàcils de fer i molt bones!! Bon any nou!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. bon any Marina! Que tinguis una bona entrada d'any! una abraçada.

      Eliminar
  2. Que ricoooo,me apunto la receta,es facile de hacer:-)acabo de descubrir tu blog,tienes cosas ricas,ricas,asi que,con tu permiso me voy a quedar como seguidora:-)
    Besines!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Miriam! Me alegro que puedas hacer y disfrutar estos platos! Bienvenida a este rinconcito! Un abrazo.

      Eliminar